Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Braç de gitano de nata i melmelada de fruites del bosc

Braç de gitano de nata i melmelada de fruites del bosc
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (2 vots)
  
 
Ingredients:
  • 4 ous
  • 75 g de sucre
  • 1 c/c de sucre vainillat
  • 90 g de farina
  • 40 g de mantega
  • 1/2 c/c de llevat en pols
  • melmelada de fruits del bosc
  • nata muntada (nata + 5 c/s de sucre)


Recepta:
  1. Per començar hem de batre els ous en un bol amb unes varilles elèctriques. Hi afegirem el sucre i el sucre vainillat i ho seguirem batent durant 3-4 min més, fins obtenir una mescla esponjosa i blanquinosa.
  2. Llavors incorporarem la farina i el llevat tamisats i ho batrem una mica més. Seguidament hi afegirem la mantega fosa i ho mesclarem fins que estigui tot homogeni.
  3. A continuació abocarem el preparat en el tapet de lékué (o bé en un paper sulfuritzat), que estarà prèviament col·locat sobre una reixeta de forn, i ho estendrem bé amb una espàtula.
  4. Després introduirem la reixeta, amb el tapet, al forn que haurem preescalfat a 180º. Ho courem al voltant de 10-14 min. Aquest punt és crucial: quan la massa comenci a estar dauradeta per un dels extrems s'ha de retirar immediatament sinó podria coure's en excés (encara que no ho sembli) i seria impossible de fer el braç de gitano ja que quedaria massa rígid.
  5. Llavors haurem de deixar refredar el braç de gitano. Quan ja estigui fred/tebi hi podrem escampar la melmelada i hi posarem la nata muntada. No n'haurem de ser gaire generosos o sortirà el que hi hagi en excés (sé que no queda gaire responsable dir-ho per aquí... Però m'ha quedat tot el marbre ple de nata i melmelada ^^" La meva germana ha estat encantada XD se l'ha menjada tota amb una cullera...).
  6. Seguidament haurem d'enrotllar-ho amb l'ajuda del tapet, després tallarem els extrems i ho posarem sobre la superfície on ho servirem.
  7. Finalment, ja per acabar, haurem de refrigerar fins el moment de ser servit i a l'últim moment decorarem amb una mica de sucre glass (o bé amb una ganaché de xocolata).
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
4.194 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: