Per començar hem de batre els ous en un bol amb unes varilles elèctriques. Hi afegirem el sucre i el sucre vainillat i ho seguirem batent durant 3-4 min més, fins obtenir una mescla esponjosa i blanquinosa.
Llavors incorporarem la farina i el llevat tamisats i ho batrem una mica més. Seguidament hi afegirem la mantega fosa i ho mesclarem fins que estigui tot homogeni.
A continuació abocarem el preparat en el tapet de lékué (o bé en un paper sulfuritzat), que estarà prèviament col·locat sobre una reixeta de forn, i ho estendrem bé amb una espàtula.
Després introduirem la reixeta, amb el tapet, al forn que haurem preescalfat a 180º. Ho courem al voltant de 10-14 min. Aquest punt és crucial: quan la massa comenci a estar dauradeta per un dels extrems s'ha de retirar immediatament sinó podria coure's en excés (encara que no ho sembli) i seria impossible de fer el braç de gitano ja que quedaria massa rígid.
Llavors haurem de deixar refredar el braç de gitano. Quan ja estigui fred/tebi hi podrem escampar la melmelada i hi posarem la nata muntada. No n'haurem de ser gaire generosos o sortirà el que hi hagi en excés (sé que no queda gaire responsable dir-ho per aquí... Però m'ha quedat tot el marbre ple de nata i melmelada ^^" La meva germana ha estat encantada XD se l'ha menjada tota amb una cullera...).
Seguidament haurem d'enrotllar-ho amb l'ajuda del tapet, després tallarem els extrems i ho posarem sobre la superfície on ho servirem.
Finalment, ja per acabar, haurem de refrigerar fins el moment de ser servit i a l'últim moment decorarem amb una mica de sucre glass (o bé amb una ganaché de xocolata).