Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Tronc de patates farcit (calent)

Tronc de patates farcit (calent)
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (1 vots)
  
 
Ingredients:
[Ingredients per a 4 persones: 1¼ quilo de patates, 40 gr. de mantega, 600 gr. de carn picada de vedella, 1 ceba mitjana, 3 tomàquets sencers de conserva, 1 pebrot vermell de conserva, unes 12 olives sevillanes, formatge ratllat, sal, orenga, oli i sal; per la salsa beixamel: mantega, 1 ceba petita, 1 cullerada de farina, 1/4 de litre de llet, sal i nou moscada.



Recepta:
*Netejarem les patates i les bullirem amb pell durant uns 12-14 minuts en aigua i sal, les escorrerem i les pelarem de seguida que la temperatura ens ho permeti.
*Les aixafarem junt amb la mantega, i en farem un puré bastant consistent que deixarem refredar.
*En una cassola amb oli calent hi tirarem la ceba ratllada; quan estigui rosseta hi afegirem la carn i quan aquesta hagi perdut el color de cru, hi sumarem els tomàquets aixafats, l'orenga i la sal, deixant-ho coure uns minuts fins que es vegi el tomàquet ben fregit. Apagarem el foc.
*A la preparació li afegirem el pebrot i les olives tallats a trossets, deixant-ho reposar una mica.
*Sobre el marbre o fogons de la cuina hi posarem un drap de cuina ben net damunt del qual hi posarem el puré de patates completament fred i l'aplanarem el màxim amb el rodet de cuina.
*Tot seguit hi posarem al mig, i de dalt a baix, el fregit de carn, i amb el mateix drap anirem enrotllant la patata al seu voltant posant-ho amb molta cura damunt d'una safata que vagi al forn.
*Prepararem una salsa beixamel lleugera tal com l'expliquem a http://www.gustperlacuina.com/2011/12/salses-mares.html amb la que cobrirem el pastís. Espolsarem la superfície amb el formatge ratllat i ho deixarem gratinar a foc mig alt durant uns minuts. Servirem de seguida.

Nota: si es desitja també es pot servir amb una bona salsa de tomàquet calent. http://www.gustperlacuina.com/2011/12/salses-mares.html

Espero que us agradi.

La mama

Trobareu més informació culinària a http://www.gustperlacuina.com
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




2 receptes
3.907 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: