[Ingredients per a 4 persones: 1¼ quilo de patates, 40 gr. de mantega, 600 gr. de carn picada de vedella, 1 ceba mitjana, 3 tomàquets sencers de conserva, 1 pebrot vermell de conserva, unes 12 olives sevillanes, formatge ratllat, sal, orenga, oli i sal; per la salsa beixamel: mantega, 1 ceba petita, 1 cullerada de farina, 1/4 de litre de llet, sal i nou moscada.
Recepta:
*Netejarem les patates i les bullirem amb pell durant uns 12-14 minuts en aigua i sal, les escorrerem i les pelarem de seguida que la temperatura ens ho permeti.
*Les aixafarem junt amb la mantega, i en farem un puré bastant consistent que deixarem refredar.
*En una cassola amb oli calent hi tirarem la ceba ratllada; quan estigui rosseta hi afegirem la carn i quan aquesta hagi perdut el color de cru, hi sumarem els tomàquets aixafats, l'orenga i la sal, deixant-ho coure uns minuts fins que es vegi el tomàquet ben fregit. Apagarem el foc.
*A la preparació li afegirem el pebrot i les olives tallats a trossets, deixant-ho reposar una mica.
*Sobre el marbre o fogons de la cuina hi posarem un drap de cuina ben net damunt del qual hi posarem el puré de patates completament fred i l'aplanarem el màxim amb el rodet de cuina.
*Tot seguit hi posarem al mig, i de dalt a baix, el fregit de carn, i amb el mateix drap anirem enrotllant la patata al seu voltant posant-ho amb molta cura damunt d'una safata que vagi al forn.
*Prepararem una salsa beixamel lleugera tal com l'expliquem a http://www.gustperlacuina.com/2011/12/salses-mares.html amb la que cobrirem el pastís. Espolsarem la superfície amb el formatge ratllat i ho deixarem gratinar a foc mig alt durant uns minuts. Servirem de seguida.
Nota: si es desitja també es pot servir amb una bona salsa de tomàquet calent. http://www.gustperlacuina.com/2011/12/salses-mares.html
Espero que us agradi.
La mama
Trobareu més informació culinària a http://www.gustperlacuina.com