El que farem primer serà barrejar el cuscús amb una mica de sal, pebre, unes fulles de menta i oli. Així no se’ns enganxarà tant al coure’l i en la cocció agafarà sabor a menta.
A continuació el posarem a coure al vapor uns 20 minuts aproximadament a foc mitjà. Aneu mirant.
Mentrestant, anem preparant la resta d’ingredients.
Buidem els tomàquets per farcir. Seguidament, pelem i tallem la resta dels ingredients (cogombre, ceba, olives i la polpa dels tomàquets, la menta, el julivert).
Un cop tallats els ingredients i el cuscús ja estigui a temperatura ambient, barregem tots els ingredients. Les verdures tallades amb el suc de llimona, oli y menta. Rectifiquem de sal i de llimona si es necessari. El fiquem una estona a la nevera.
Passem a preparar el guacamole.
Netegem els alvocats i els piquem amb la forquilla. No han de quedar molt triturats, personalment m’agrada que es notin els trossos.
Afegim una mica de ceba tendra, el tomàquet pera pelat i tallat molt petit, un raig de suc de llimona, el coriandre, un pessic de sal i oli. Barregem bé i reservem.
Per servir.
Un cop fred el cuscús, farcim els tomàquets amb el tabulé i per sobre posem el guacamole. En el plat, posem una petita base de cuscús per donar estabilitat al tomàquet.