Picada. : 3 grans d,all, 25 gr de pinyons, 2 llesques de pa petites
Recepta:
Fregir els elements de la picada i triturar-los ( reservar uns pinyons)
Deixar purgar les cloisses amb aigua i sal per eliminar la sorra.
Posar oli en una cassola de terrissa, saltar-hi ràpidament els escamarlans i retirar-los. Sofregir a la mateixa cassola la ceba i el tomàquet fins que tot plegat quedi ben confitat.
Mentrestant posar un cassó al foc amb les cloisses i el fumet, tapar i retirar-les una a una just quan comencin a badar, colar el suc i agregar-lo a la cassola juntament amb la picada, condimentar, donar-hi un bull i quan la salsa lligui reincorporar-hi els escamarlans i les cloisses, afegir el cava i unes rodanxes de bitxo i que tot plegat faci xup-xup uns 5 minuts.
Servir tot seguit ben calent empolsinat amb els pinyons torrats i julivert trinxat.