Recepta ( per quatre persones)
1 kg peix trossejat (escórpora, rap, orada...)
8 gambes
3 tomàquets madurs
1 ceba gran
1 pebrot verd
1/2 got de vi blanc (truquet)
5 dl de brou de peix o aigua
500 gr. de patates
la picada
50 gr. D'ametlles
Recepta:
1. En una cassola amb oli d'oliva, sofregim tots els ingredients de la picada durant 2-3 minuts fins que estiguin una mica daurats. Ho passem pel morter, fins que quedi tot fet una pasta. Reservem
2. Amb l'oli utilitzat per sofregir la picada, afegim la ceba tallada fina i el pebrot verd, quan comenci a daurar-se afegim els tomàquets pelats i també tallats en trossos petits. Ho deixem sofregir uns 3-4 minuts. Afegim el vi blanc, deixem que redueixi. Afegim l?aigua o el brou de peix ( molt millor brou ). Remenem i afegim les patates tallades a rodanxes de mig centímetre. Afegim la picada .
3. Quan les patates estiguin a mig fer, afegim el Peix tallat a trossos , quan estiguin quasi fet hi afegim les gambes. Rectifiquem de sal. Es deixa reposar uns minuts .