1 planxa de pasta de full (preferiblement quadrada)
una llauna de tonyina
2 pebrots vermells
olives
mitja ceba
1 allet
mig tomàquet
30 ml de vi blanc
sal i orenga
llavors de sèsam
Recepta:
En una paella, hem d'escórrer l'oli de la llauna de la tonyina i la tonyina la reservem per més endavant. Hem de picar la ceba i l'all en trossos ben petits i els courem a foc lent per a que es coguin però no es daurin.
Seguidament hi addicionarem el pebrot tallat de forma irregular (ni trossos molt grossos ni molt petits). Després d'uns 3 - 4 min. de cocció, hi afegirem el tomàquet, tallat en daus.
Llavors hi addicionarem la sal i l'orenga. Ho remenarem bé per a que s'integri tot i quan el pebrot ja estigui gairebé cuit hi afegirem la tonyina i les olives tallades en làmines. Ho remourem tot i hi agregarem el vi blanc. Ho courem durant un parell de minuts més i ho deixarem refredar.
A continuació, estendrem la planxa de pasta de full. Visualment haurem de separar el rectangle en dues meitats. En una hi posarem el farcit i l'altra ens servirà per cobrir-lo. En aquesta hi farem uns talls paral·lels, la pintarem amb ou batut i la decorarem amb llavors de sèsam.
Per acabar ho courem a 200ºC fins que estigui daurat.