50gr de quinoa 100ml d'aigua una pastanaga un tros de pebrot vermell un tros de carbassó dos xampinyons salsa de soja
oli
Recepta:
La quinoa la rentarem molt bé abans de coure-la. Agafarem un colador i
hi posarem la quinoa i la posarem sota l'aixeta i anirem remenant amb la
mà, fins que surti l'aigua neta i clara. Posem l'aigua en un cassó i quan arrenqui el bull hi afegirem la quinoa,
baixarem el foc i ho taparem. De tant en tant remenarem, fins que la
quinoa s'hagi begut tota l'aigua i deixi anar un filet blanc i quedi una
boleta transparent. En aquest punt, la quinoa estarà cuita. No he posat sal donat que després posaré salsa de soja a les verdures, i aquesta és força salada. Mentre la quinoa va fent el seu xup xup, anem tallant les verdures en forma de bastonets. En un wok, cassó o el que tingueu per anar al foc, poseu un rajolí d'oli
i hi afegiu les verdures. Jo primer he posat la pastanaga i el pebrot i
al cap d'una estona he afegit el carbassó i els xampinyons laminats. I
he anat remenant. Un cop estan quasi cuites, poso un rajolinet de salsa de soja i remeno.
De totes maneres, la verdura no la deixo excessivament cuita, tampoc al
dente. Un entremig... Quan ja està quasi fet, afegeixo la quinoa a les verdures i ho deixo una estoneta que els gustos es vagin fonent. Finalment, emplatem, olorem i degustem.