400gr de tonyina tallada a daus mitjans, 500gr de cargolins, dues cebes tallades a tires fines, 4 tomaquets madurs pelats i sense llavors tallats a tires, 2 pebrots verds tallats a tires fines, 300gr de patates pelades i esquinzades, 2 pebrots vermells de
Recepta:
En una cassola posem l'oli a foc viu. Hi tirem la ceba, donem un tomb i afegim el pebrot, un altre tomb i quan comenci a enrossir la ceba hi afegim el tomaquet. Esperem que quedi com una samfaina, hi afegim els cargolins ben nets i a continuació les patates. Hi donem un altre tomb i afegim aigua quasi que ho cobreixi, però sols quasi. Hi afegim el carbassó. Ho deixem coure. Quan les patates comencin a ser cuites hi afegim la tonyina i donem un altre tomb i fem la picada amb els alls, una mica de sal, el julivert, les ametlles i el safrà. Quan sigui tot ben triturat hi afegim el vi ranci i ho deixetem i ho afegim per tota la cassola.
Quan les patates siguin fetes, es rectifica de sal, si fes falta. Es posen els talls de pebrot vermell a sobre per adornar, una mica més de julivert ben tallat i llestos. Es serveix a la mateixa cassola.