sobrassada tallada en porcions [la que he fet servir és sobrassada de Formentera(del meu últim viatge).Pel meu gust, és més bona que la que es comercialitza de forma massiva per aquí. Té més gust a espècies i té una textura menys greixosa.]
claus d'olor (es poden trobar al Mercadona, en la secció d'espècies: 1,10€)
Recepta:
Per començar hem de dissoldre el llevat en l'aigua tèbia. Després, en un bol gros (o en una superfície enfarinada), hi introduirem la farina i la sal i formarem un volcà. En el centre hi he afegit una mica de l'aigua dissolta amb llevat i he mesclat una mica. He anat alternant l'addició de la mantega amb la resta d'aigua, fins que he obtingut una massa homogènia, fina i elàstica que no s'enganxava a les mans.
He untat amb oli les parets del bol on hi havia la massa i l'he tapat amb un drap humitejat. La massa ha de créixer fins doblar el seu volum (en 30 min jo ja l'he tingut).
Llavors l'he amassat fins eliminar l'aire de la fermentació. He preescalfat el forn a 190ºC i m'he dedicat a fer els porquets. És molt senzill, sobretot si seguim els passos que ens indica na Cristina: (mirar foto)
Hem d'agafar petites porcions de massa, aplanar-la i col·locar-li una porció de sobrassada (ella hi va posar xoriço) i ho tapem amb cura. És recomanable fer-los directament a sobre de la safata del forn per evitar que se'ns desmuntin.
Els hem de pintar amb ou batut, ja que no se'ns desenganxaran les orelles i el nas, i a més, quedaran dauradets al forn.
El nas l'he enganxat amb escuradents (La seva funció, a part d'aguantar el nas, és de formar els orificis nasals, sense ells la massa creixeria i es tancarien. No podrem retirar-los fins que els porquets estiguin totalment freds! O els deixarem sense nas!) i els ulls els he fet amb claus d'olor, ja que gràcies a la seva forma característica no es cauen mentre creixen al forn.
Quan tinguem tota la safata preparada, courem els porquets durant 190ºC o bé fins que estiguin dauradets.
Es poden menjar freds o calents. Són tan monos que poden acompanyar qualsevol plat! XD
Laia (Dimecres 22 de Maig de 2013 a les 15:16)
Ah! Se'm va oblidar de comentar-ho! La foto del pas a pas està extreta del magnífic blog "Kanela y Limón"