Porquets de sobrassada
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (2 vots)
  
Recepta enviada per
3.553 visualitzacions
Categoria: Inclassificable
Permalink:
 
Ingredients:
(per uns 12 porquets ms o menys):
  • 420 g de farina de fora
  • 200 ml d'aigua tbia
  • 15 g de llevat de forner
  • 40 g de manteca de porc (a temp. ambient)
  • una culleradeta de sal
  • sobrassada tallada en porcions [la que he fet servir sobrassada de Formentera (del meu ltim viatge).Pel meu gust, s ms bona que la que es comercialitza de forma massiva per aqu. T ms gust a espcies i t una textura menys greixosa.]
  • claus d'olor (es poden trobar al Mercadona, en la secci d'espcies: 1,10)


Recepta:
  1. Per comenar hem de dissoldre el llevat en l'aigua tbia. Desprs, en un bol gros (o en una superfcie enfarinada), hi introduirem la farina i la sal i formarem un volc. En el centre hi he afegit una mica de l'aigua dissolta amb llevat i he mesclat una mica. He anat alternant l'addici de la mantega amb la resta d'aigua, fins que he obtingut una massa homognia, fina i elstica que no s'enganxava a les mans.
  2. He untat amb oli les parets del bol on hi havia la massa i l'he tapat amb un drap humitejat. La massa ha de crixer fins doblar el seu volum (en 30 min jo ja l'he tingut).
  3. Llavors l'he amassat fins eliminar l'aire de la fermentaci. He preescalfat el forn a 190C i m'he dedicat a fer els porquets. s molt senzill, sobretot si seguim els passos que ens indica na Cristina: (mirar foto)
  4. Hem d'agafar petites porcions de massa, aplanar-la i collocar-li una porci de sobrassada (ella hi va posar xorio) i ho tapem amb cura. s recomanable fer-los directament a sobre de la safata del forn per evitar que se'ns desmuntin.
  5. Els hem de pintar amb ou batut, ja que no se'ns desenganxaran les orelles i el nas, i a ms, quedaran dauradets al forn.
  6. El nas l'he enganxat amb escuradents (La seva funci, a part d'aguantar el nas, s de formar els orificis nasals, sense ells la massa creixeria i es tancarien. No podrem retirar-los fins que els porquets estiguin totalment freds! O els deixarem sense nas!) i els ulls els he fet amb claus d'olor, ja que grcies a la seva forma caracterstica no es cauen mentre creixen al forn.
  7. Quan tinguem tota la safata preparada, courem els porquets durant 190C o b fins que estiguin dauradets.
  8. Es poden menjar freds o calents. Sn tan monos que poden acompanyar qualsevol plat! XD
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Laia (Dimecres 22 de Maig de 2013 a les 15:16)

    Ah! Se'm va oblidar de comentar-ho! La foto del pas a pas est extreta del magnfic blog "Kanela y Limn"

    Répondre

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
2.918 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes grcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salm natural a la taronja diu que: El provar ja es beu k est encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: