Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Porquets de sobrassada

Porquets de sobrassada
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (2 vots)
  
Recepta enviada per
4.639 visualitzacions
Categoria: Inclassificable
Permalink:
 
Ingredients:
(per uns 12 porquets més o menys):
  • 420 g de farina de força
  • 200 ml d'aigua tèbia
  • 15 g de llevat de forner
  • 40 g de manteca de porc (a temp. ambient)
  • una culleradeta de sal
  • sobrassada tallada en porcions [la que he fet servir és sobrassada de Formentera (del meu últim viatge).Pel meu gust, és més bona que la que es comercialitza de forma massiva per aquí. Té més gust a espècies i té una textura menys greixosa.]
  • claus d'olor (es poden trobar al Mercadona, en la secció d'espècies: 1,10€)


Recepta:
  1. Per començar hem de dissoldre el llevat en l'aigua tèbia. Després, en un bol gros (o en una superfície enfarinada), hi introduirem la farina i la sal i formarem un volcà. En el centre hi he afegit una mica de l'aigua dissolta amb llevat i he mesclat una mica. He anat alternant l'addició de la mantega amb la resta d'aigua, fins que he obtingut una massa homogènia, fina i elàstica que no s'enganxava a les mans.
  2. He untat amb oli les parets del bol on hi havia la massa i l'he tapat amb un drap humitejat. La massa ha de créixer fins doblar el seu volum (en 30 min jo ja l'he tingut).
  3. Llavors l'he amassat fins eliminar l'aire de la fermentació. He preescalfat el forn a 190ºC i m'he dedicat a fer els porquets. És molt senzill, sobretot si seguim els passos que ens indica na Cristina: (mirar foto)
  4. Hem d'agafar petites porcions de massa, aplanar-la i col·locar-li una porció de sobrassada (ella hi va posar xoriço) i ho tapem amb cura. És recomanable fer-los directament a sobre de la safata del forn per evitar que se'ns desmuntin.
  5. Els hem de pintar amb ou batut, ja que no se'ns desenganxaran les orelles i el nas, i a més, quedaran dauradets al forn.
  6. El nas l'he enganxat amb escuradents (La seva funció, a part d'aguantar el nas, és de formar els orificis nasals, sense ells la massa creixeria i es tancarien. No podrem retirar-los fins que els porquets estiguin totalment freds! O els deixarem sense nas!) i els ulls els he fet amb claus d'olor, ja que gràcies a la seva forma característica no es cauen mentre creixen al forn.
  7. Quan tinguem tota la safata preparada, courem els porquets durant 190ºC o bé fins que estiguin dauradets.
  8. Es poden menjar freds o calents. Són tan monos que poden acompanyar qualsevol plat! XD
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Laia (Dimecres 22 de Maig de 2013 a les 15:16)

    Ah! Se'm va oblidar de comentar-ho! La foto del pas a pas està extreta del magnífic blog "Kanela y Limón"

    Répondre

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
4.198 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: