Pollastre amb escamarlans a la catalana
 
  • Actualment té 80; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 4,0/5 (1 vots)
  
 
Ingredients:
1 pollastre tallat a octaus
2 cebes grans
3 o 4 tomàquets madurs
1 vars de vi (ranci, negre o blanc)
2 cigales per persona
10 o 12 ametlles torrades i pelades
2 llesques de pa
2 alls
20 gr. de xocolata negra
oli, sal, pebre i julivert


Recepta:
En una cassola saltejar els escamarlans i reservar-los. En el mateix oli, saltejar el pollastre amb sal i pebre.

Reservar-ho tot i fer el sofregit amb la ceba ben picada, el tomàquet escaldat i pelat. Deixar coure uns 10 minuts i afegir el pollastre. Poseu-hi un cullerot d'aigua, el vi i deixar coure 20 minuts. Mentrestant, fregir el pa i els alls.

Colocar el pa fregit, els alls, una mica de vi, el julivert, les ametlles, una mica de sal i una cullerada el sofregit de pollastre al minipimer i triturar.

Posar-ho sobre el pollastre.

Deixar-ho coure tot junt, i quan falti poc per acabar incorporar els escamarlans.


(Recepta original de la Lola)
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • cani (Diumenge 01 de Abril de 2007 a les 19:24)

    S'hi pot afegir conill, i també quan es posa el pollastre i el conill, flambejar amb brandy. A la picada una mica de xacol·lata i en lloc de pa fregit, unes galetes maria.

    Répondre

  • curiós (Dilluns 03 de Novembre de 2008 a les 11:08)

    Això que en diueu cigales és el que en català en diem Escamarlà, oi?

    Répondre

  • Cuinetes.cat (Dissabte 08 de Novembre de 2008 a les 13:34)

    curiós,
    merci per l'avís, ja ho he corregit :-)

    Répondre

  • eva (Divendres 30 de Abril de 2010 a les 12:11)

    o uns carquinyolis

    Répondre

  • Carme (Dissabte 02 de Abril de 2011 a les 11:15)

    Si enfarineu el pollastre abans de fregir agafa un color més bonic i no perd els sucs, a més espesseix una mica la salsa. Passar la salsa pel passapurés també millora la textura del plat. Millor els carquinyolis per a la picada que pa fregit que no aporta sabor i sí massa oli.

    Répondre

  • Albas (Dissabte 11 de Juny de 2011 a les 17:30)

    cuan es posa la xocolata????

    Répondre

  • Anna (Divendres 23 de Setembre de 2011 a les 22:15)

    la xocolata s´ha de posar quan tritures el pa, els allsl, les ametlles, etc. Li dona un toc molt bó...

    Répondre

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




63 receptes
2.690 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX




Get it on Google Play







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 18
     
  • Receptes publicades: 17
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     
  • Receptes publicades: 17
     

Darrers comentaris:

En/Na Dolors a Suquet d'escamarlans i cloisses diu que:  (...)

En/Na Chechi a Minipizza ràpida diu que:  (...)

En/Na Joan Satorres a Carpaccio de carbassó diu que:  (...)

En/Na Cuinetes.cat a Coca de verdures diu que: Ja ho he fet! :) (...)

En/Na Dolors a Coulant de xocolata diu que: Ja estic registrada com Dolors (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: