Pollastre amb escamarlans a la catalana
 
  • Actualment té 80; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 4,0/5 (1 vots)
  
 
Ingredients:
1 pollastre tallat a octaus
2 cebes grans
3 o 4 tomàquets madurs
1 vars de vi (ranci, negre o blanc)
2 cigales per persona
10 o 12 ametlles torrades i pelades
2 llesques de pa
2 alls
20 gr. de xocolata negra
oli, sal, pebre i julivert


Recepta:
En una cassola saltejar els escamarlans i reservar-los. En el mateix oli, saltejar el pollastre amb sal i pebre.

Reservar-ho tot i fer el sofregit amb la ceba ben picada, el tomàquet escaldat i pelat. Deixar coure uns 10 minuts i afegir el pollastre. Poseu-hi un cullerot d'aigua, el vi i deixar coure 20 minuts. Mentrestant, fregir el pa i els alls.

Colocar el pa fregit, els alls, una mica de vi, el julivert, les ametlles, una mica de sal i una cullerada el sofregit de pollastre al minipimer i triturar.

Posar-ho sobre el pollastre.

Deixar-ho coure tot junt, i quan falti poc per acabar incorporar els escamarlans.


(Recepta original de la Lola)
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • cani (Diumenge 01 de Abril de 2007 a les 19:24)

    S'hi pot afegir conill, i també quan es posa el pollastre i el conill, flambejar amb brandy. A la picada una mica de xacol·lata i en lloc de pa fregit, unes galetes maria.

    Répondre

  • curiós (Dilluns 03 de Novembre de 2008 a les 11:08)

    Això que en diueu cigales és el que en català en diem Escamarlà, oi?

    Répondre

  • Cuinetes.cat (Dissabte 08 de Novembre de 2008 a les 13:34)

    curiós,
    merci per l'avís, ja ho he corregit :-)

    Répondre

  • eva (Divendres 30 de Abril de 2010 a les 12:11)

    o uns carquinyolis

    Répondre

  • Carme (Dissabte 02 de Abril de 2011 a les 11:15)

    Si enfarineu el pollastre abans de fregir agafa un color més bonic i no perd els sucs, a més espesseix una mica la salsa. Passar la salsa pel passapurés també millora la textura del plat. Millor els carquinyolis per a la picada que pa fregit que no aporta sabor i sí massa oli.

    Répondre

  • Albas (Dissabte 11 de Juny de 2011 a les 17:30)

    cuan es posa la xocolata????

    Répondre

  • Anna (Divendres 23 de Setembre de 2011 a les 22:15)

    la xocolata s´ha de posar quan tritures el pa, els allsl, les ametlles, etc. Li dona un toc molt bó...

    Répondre

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




63 receptes
2.786 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX




Get it on Google Play







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     
  • Receptes publicades: 18
     

Darrers comentaris:

En/Na trini a Coca de taronja diu que:  (...)

En/Na Silvia a Amanida de tomàquet, pinya i formatge diu que: Fa patxoca!!! Ho probarè.. (...)

En/Na Estrella a Sopa de rap diu que: Hola Dolors, No se si ho entenc, l'arròs es retira amb les (...)

En/Na francisco a Albergínia amb feta amb coulis de tres pebrots. versió del plat del chef sotiris evangelou diu que: per-cab@live.com (...)

En/Na Cuinetes.cat a Coca de verdures diu que: Ja ho he fet! :) (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: