Pastís del diable
 
  • Actualment té 90; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 4,5/5 (2 vots)
  
Recepta enviada per
1.861 visualitzacions
Categoria: Postres
Permalink:
 
Ingredients:
(per dos motlles de 20 cm):
  • pa de pessic:
  • 100 g de mantega sense sal, estovada (més extra per untar el motlle)
  • 275 g de sucre
  • 2 ous L
  • 200 g de farina més llevat (200 g de farina + 1 sobre de llevat [la cullerada de sota ja hi estaria inclosa])
  • 1 culleradeta de llevat (ometre si s'usa farina normal)
  • 75 g de cacau en pols
  • 125 ml de llet
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 1 culleradeta de cafè en pols en 125 ml d'aigua bullent, equivaldria a un espresso fred. [He de comentar que jo no he posat el cafè dins del pa de pessic, sinó que l'he fet servir per humitejar-lo, com si fos almívar, i així alleugerir-lo.]
  • cobertura i farcit:
  • 125 g de mantega, tallada en daus
  • 25 g de cacau en pols
  • 125 g de sucre glass
  • 2 o 3 cullerades de llet
  • xurrets de xocolata per decorar, etc.


Recepta:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC. Seguidament prepararem el motlle: l'untarem amb mantega i si és un motlle desmotllable, cobrirem el fons amb paper sulfuritzat, que també untarem amb mantega.
  2. Amb una batedora elèctrica, batrem la mantega i el sucre fins obtenir una crema lleugera i esponjosa.
  3. Hi agregarem els ous, un a un, sense deixar de batre fins que estiguin ben integrats.
  4. Seria recomanable tamisar tots els ingredients secs en un bol (farina, cacau en pols i el llevat) i en un altre els ingredients líquids (llet, cafè i vainilla). [Com he dit anteriorment, el cafè l'he fet servir per humitejar el pa de pessic un cop cuit, així que l'he reservat per més tard]. Llavors s'ha d'anar alternant l'addició d'ingredients secs amb líquids, fins obtenir una mescla homogènia. (Jo he prescindit dels bols, ja que es pot fer a ull perfectament, he seguit aquest ordre: farina, llet, cacau, llevat i vainilla).
  5. Un cop la massa sigui homogènia, la repartirem pel motlle i la fornejarem durant 30-35 min, fins que l'escuradents surti net.
  6. Quan estigui cuit, deixarem refredar el motlle a sobre d'una reixeta i tan bon punt estigui fred del tot, el desmotllarem i tallarem per la meitat.
  7. Mentre el pa de pessic es cou al forn podem procedir a fer la crema de xocolata. Primer de tot hem de desfer la mantega en un cassó, a foc lent. Hi agregarem el cacau i continuarem la cocció 1 o 2 min, removent amb freqüència. Llavors ho deixarem refredar lleugerament.
  8. Hi afegirem el sucre glass, tamisat, i ho mesclarem bé. Incorporarem la llet, 1 cullerada cada vegada, fins que la mescla esdevingui llisa i brillant; llavors la deixarem refredar i espessirà.
  9. En cada meitat del pa de pessic hi escamparem el cafè que teníem reservat. Després hi escamparem la meitat de la crema per farcir el pastís i l'altre meitat per cobrir-lo.
  10. Finalment el podem decorar amb xorrets de xocolata, virutes, lacasitos, etc. [Les lletres les he fet amb una mica de xocolata blanca desfeta]
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
2.822 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: