Pastís de formatge esponjós per la bella dorment
 
  • Actualment té 73.4; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 3,7/5 (3 vots)
  
 
Ingredients:
  • 140 g de sucre
  • 6 clares
  • 6 rovells
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 1/4 culleradeta de cremor tàrtar o bé unes gotes de suc de llimona. (s'usa per estabilitzar les clares quan es munten al punt de neu. He de confessar, però, que jo en vaig prescindir i surt el pastís igual).
  • 50 g de mantega
  • 250 g de formatge tipus philadelphia
  • 100 ml de llet
  • 60 g de farina
  • 20 g de maizena


Recepta:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 160ºC.
  2. En un cassó hem de desfer i homogeneïtzar la mantega (s'agilitzarà si s'hi fica tallada en daus), la llet i el formatge tipus philadelphia. Per anar bé s'hauria de desfer al bany maria per evitar que se'ns cremi la mescla, però com que no tinc paciència, he preferit remoure-ho constantment a foc baix, sempre vigilant-ho i tenint-hi cura.
  3. Un cop estigui tot integrat, ho treiem del foc i ho deixem per a que es refredi. (Aquí sí que ha estat quan he fet el bany maria "invers": he introduït el cassó dins d'un bol amb aigua freda per accelerar el procés).
  4. Mentre es refreda la mescla del formatge, hem de muntar les clares al punt de neu. La idea seria afegir el cremor tàrtar/llimona quan les clares comencen a fer espuma; però ja sabeu que n'he prescindit. Quan les clares han estat gairebé muntades del tot, hi he anat agregant a poc a poc i amb cura el sucre, fins que es formin els característics pics que apareixen quan les clares estan ben muntades.
  5. Quan ja s'hagi refredat la mescla del formatge, hi agregarem els rovells, la sal i les farines tamisades; sempre batent-ho bé després de cada addició.
  6. Seguidament, quan ja està tot totalment homogeni, és quan s'hi ha de mesclar les clares al punt de neu. És important fer-ho amb una espàtula i no amb una batedora ja que ens interessa no perdre l'aire que contenen, sinó perdríem l'esponjositat.
  7. Llavors, portarem un cassó ple d'aigua a ebullició. Això es fa ja que el nostres pastís de formatge s'ha de coure al bany maria dins del forn.
  8. Així doncs, untem el motlle (millor si és tancat, si és desmuntable s'ha de cobrir amb paper vegetal per dins i paper d'alumini per fora, per evitar que ens entri aigua dins del pastís!) amb una mica de mantega i hi aboquem la mescla preparada.
  9. En una safata grossa hi posarem l'aigua bullent i al centre hi col·locarem el motlle del pastís. S'ha de tenir en compte que és important que l'aigua arribi al nivell equivalent de la massa del pastís. (Si no fos el cas no passaria res, ja que jo no disposava de cap recipient tan alt, però si el teniu, millor que millor XD).
  10. Quan estigui tot preparat, s'ha de coure durant aproximadament una hora i mitja. Per saber si està cuit s'ha de mirar amb un escuradents: si surt net, està llest.
  11. És llavors, doncs, quan encara hem d'esperar una miqueta més. Apaguem el forn i l'obrim, haurem de deixar refredar el pastís a dins (entre 2 - 3h).
  12. Quan finalment ja estigui fred, haurem de guardar-lo (tapat amb paper film per evitar que se'ns formi una capa superficial dura!) a la nevera durant 6h per deixar-lo reposar.
  13. Llavors serà el moment de decorar-lo al gust del consumidor i devorar-lo amb ànsia. En principi dura 5 dies, però personalment, jo no trigaria més de 2 dies en menjar-lo, ja que va perdent considerablement les propietats a mesura que passa el temps.
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
2.822 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: