Pel farcit ens caldrà:
- Naps
- Escalunyes (o altre tipus de ceba)
- Confit d'ànec (dels que trobem en conserva, enllaunats)
- Formatge emmental
Per fer la pasta us caldrà:
- 250 gr de farina
- 1 culleradeta de sal
- 100 ml d'oli
- 100 ml d'aigua calenta
Recepta:
PEL FARCIT:
Pelarem els naps i els bullirem en aigua salada uns 10', fins que estiguin més aviat tous, i els escorrerem bé.
Pelarem les escalunyes, les tallarem en trossos ni massa grans ni massa petits, i en farem un sofregit, amb oli d'oliva, hi afegirem els naps quan la ceba comenci a estar tendra.
Les cuixes d'ànec les netejarem amb aigua calenta, per treure el greix que les acompanya, així com la pell i ossos, l'objectiu és tenir trossos petits (ho podem fer amb els dits, no cal pas tallar-los).
Eliminarem la possible aigua que hagi quedat al recipient on hem posat l'ànec, hi afegirem el sofregit d'escalunyes i naps i ho barrejarem bé tot.
PER LA PASTA heu de seguir la recepta "Pasta 'màgica' per a pastissos salats"
PER ACABAR:
Amb la pasta ben instal·lada al motlle hi abocarem el farcit i procurarem que quedi tot ben col·locat, sense que hi hagin espais buits.
Cobrirem el pastís de formatge emmental que haurem prèviament ratllat i ho ficarem el forn a uns 180º que haurem prèviament pre-calentat. El plat serà llest quan la pasta estigui cuita i el formatge fos, en principi :-P
Podeu fer la recepta amb les escalunyes/cebes o sense, al principi l'idea era de combinar només els naps i l'ànec, però sembla ser que ens podem trobar que la carn quedi massa seca. En tot cas, amb les cebes queda molt bé! Acompanyeu-lo de sidra bretona dolça :-P