4 ous
115gde sucre
115g de farina
40g de mantega en pomada
una culleradeta de llevat químic
Per al farciment:
2 ous
55g de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 cullerades de farina de blat
2 cullertades de farina de blat de moro
150g de nata sense muntar
Per a la cobertura:
150g de xocolata de cobertura
1 cullerada de mel
25g de mantega en pomada
150g de nata
Recepta:
Preescalfem el forn a 180º.
Preparem dos motlles iguals, de 20cm de diàmetre, per coure les bases, o en el seu defecte un i la tallarem pel mig.
Muntem els ous amb el sucre fins que quedin ben escumosos, hi barregem la mantega i al final hi afegim la farina barrejada amb el llevat amb cura que no ens baixi.
En posem la meitat en cada motlle i ho enfornem uns 15-20 minuts. Si ho posem tot junt en un mateix motlle el temps de cocció pot ser d'uns 5-10 minuts més llarg.
Fem la crema:
Barregem tots els ingredients amb la batedora i ho escalfem, sense que arribi a bullir, fins que sigui una crema ben espesa.
I la cobertura:
Desfem la xocolata, hi afegim la mantega, la mel i al final la llet. Ho remenem bé fins aconseguir que tingui una consistència de crema espessa.
Tallem la base que s'haurà refredat una mica pel mig o agafem una de les dues bases i hi posem una bona capa de crema al damunt.
Ho tapem amb l'altra meitat, sense apretar.
Procedim a cobrir el pastís amb la cobertura de xocolata, però només la superfície. Ha de quedar una capa ben gruixuda.