225 g de farina bizcochona [és la que té llevat incorporat] (jo he posat 225 g de farina normal + 1 sobre de llevat, ja que l'equivalència entre ambdues farines és: 100 g de farina bizcochona = 100 g de farina normal + 5-7 g de llevat)
1 culleradeta de vainilla
almívar:
100 ml d'aigua
100 g de sucre
crema (farcit/cobertura):
500 g de mascarpone
250 g de nata
70 g de sucre (al gust)
colorant rosa (opcional: jo l'he posat només per a la cobertura)
Recepta:
Per fer el pa de pessic: Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC. Seguidament haurem de batre la mantega amb el sucre durant 2 min, o bé fins que blanquegi i estigui lleugera i esponjosa.
Després haurem d'agregar un a un els ous, sense deixar de remenar. A continuació, afegirem la vainilla i batrem bé fins que la massa estigui ben integrada.
Llavors hi incorporarem la farina i el llevat, tamisats. Haurem de mesclar-ho tot amb moviments d'amunt a baix fins a obtenir una massa homogènia.
Finalment repartirem la massa al motlle. Jo per fer-ho vaig separar la massa "mare" (aprox.850 g) en dues: 1/3 (aprox. 250 g) que vaig tenyir amb colorant verd i 2/3 (aprox. 500 g) que serien de color rosa. La massa rosa la vaig coure durant 30-35 min i la massa verda la vaig coure entre 10-15 min.
Després haurem de deixar refredar el pa de pessic en una reixeta i quan estigui fred podrem procedir al muntatge. Veureu que té una textura molt esponjosa.
Per fer l'almívar: Hem de desfer el sucre amb l'aigua a foc baix, removent constantment.
Per fer la crema: Hem de muntar la nata, ben freda, amb les varilles elèctriques. Quan estigui gairebé muntada del tot hi afegirem, a poc a poc, el sucre. Ho mesclarem bé i llavors hi agregarem, amb una espàtula i amb molta cura, el mascarpone, fins que quedi ben integrat i homogeni.
De forma opcional hi podeu afegir colorant rosa. Jo vaig fer el farcit sense colorant i un cop el vaig tenir, vaig tenyir-lo per tenir la cobertura rosa. (Ma germana m'havia demanat un pastís rosa XD)
Per al muntatge: Tallarem el pa de pessic rosa per la meitat i sobre el costat pla d'un dels dos pans de pessic hi sucarem, generosament, l'almívar i després un parell de cullerades de crema i finalment maduixes filetejades. A sobre; hi col·locarem el pa de pessic verd (és el pa de pessic que ha de quedar al centre), el banyarem amb almívar, l'untarem de crema i hi repartirem maduixes filetejades. Finalment, col·locarem l'últim pa de pessic, rosa, a sobre de l'anterior i, en aquest cas, només l'untarem de crema (la meva era rosa perquè havia tenyit tota la crema que m'havia sobrat). Per decorar he afegit més maduixes filetejades, però podeu decorar-ho amb "muntanyetes" crema (si us en sobra), amb xurrets de colorins, etc