Nova coca de sant joan vegana i sense gluten
 
  • Actualment té 44; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 2,2/5 (5 vots)
  
Recepta enviada per
2.798 visualitzacions
Categoria: Postres
Permalink:
 
Ingredients:
Massa mare:
20gr. de llevat fresc
140gr. llet tbia
100gr. farina sense gluten
50gr. farina blat sarra
5gr. sal
Massa de la coca:
2 cullerades de llinosa molta i 6 cullerades d'aigua (com a substitut d'un ou)
150gr sucre
20gr margarina de soja
2 culleradetes d'ans
4 gotes aroma de vainilla
pell de llimona ratllada
100gr. farina sense gluten
50gr farina blat sarra
1/4 culleradeta goma xantana
5gr. llevat fresc
90gr. llet tbia


Recepta:
Aquesta vegada he fet una autntica coca amb gust i aroma de brioix. Quan es fan masses sense gluten no sempre s'aconsegueix, per avui ho he aconseguit!!!
T dos passos, un per a la massa mare i un segon per a la massa de la coca.
Pas 1: Massa  mare
Per fer la massa mare posem en un bol les farines i la sal i les
barregem b, i en un got escalfem la llet una mica i hi desfem el
llevat.

Ho barregem, ho remenem b i tapem amb paper film i ho deixem reposar
durant 30 minuts (jo ho he posat dins del forn, per evitar corrents
d'aire). En aquests trenta minuts haur triplicat el seu volum.
Pas 2: Massa de la coca

Primer de tot barregem la llinosa molta i l'aigua, i deixem reposar 5
minuts. Sortir una massa amb una textura peculiar, enganxosa, mocosa.
Jo utilitzo la llinosa daurada, diuen que s millor, i ja em ve
matxucada. Si compres la llavor sencera, per a utilitzar-la l'has de
matxucar amb un morter.

Ara posem la llinosa en un bol i comencem a fer la massa...
Hi afegim el sucre i ho barregem b, jo ho he fet amb les varilles
elctriques. I quan est ben barrejat hi posem la margarina i tornem a
remenar-ho b.


Ara li toca el torn a la pell de llimona ratllada, l'ans i l'aroma de vainilla. I bviament, tornar a remenar-ho.
En un got, posarem la llet tbia i hi desfarem el llevat, i ho abocarem a
la barreja anterior. Desprs hi afegirem la massa mare que hem fet
abans, i tornem a barrejar amb les varilles elctriques.

Ara preparem el motllo... Com que ens queda una massa lquida i no
manipulable, es prepara una safata de pa de pessic. Jo les tinc
rectangulars i la coca de Sant Joan acostuma a ser ovalada, aix que he
posat paper de plata abunyegat a les cantonades, a fi i efecte que quedi
la coca ovalada. 


Aleshores posem paper sulfuritzat i hi
aboquem la massa. L'aplanem amb la llengua i la pintem amb aigua i
sucre. Posem pinyons (o ametlles) pel damunt i ho deixem dins del forn a
45 durant 20 minuts, perqu el llevat acabi de fer l'efecte esperat en
la coca.
Passat aquest temps, encenem el forn a 180. Mentres s'escalfa, posem la crema amb l'ajuda d'una mniga pastissera.

I ho posem al forn durant 20 minuts.



Abans de treure-ho, punxem amb un escuradents per veure si la massa est
del tot cuita. Si l'escuradents surt sec, ja podem treure la coca del
fons, la deixem refredar i, un cop freda, podem menjar.


 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




20 receptes
3.110 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes grcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salm natural a la taronja diu que: El provar ja es beu k est encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: