Ups! Hem tingut un error: Hybridauth Library needs the CURL PHP extension. Cuinetes.cat: Mona de mantega o sara

Mona de mantega o sara
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (1 vots)
  
Recepta enviada per
2.777 visualitzacions
Categoria: Postres
Permalink:
 
Ingredients:

Pa de pessic (24 cm):
4 ous
125 g de sucre
125 g de farina
ratlladura d'una llimona

Almívar:
100 g de sucre
100 ml d'aigua mineral
Sara (crema de mantega):
100 g de sucre
25 ml d'aigua mineral
2 rovells d'ou
125 g de mantega pomada

Decoració i farcit:
melmelada d'albercoc
ametlles filetejades
sucre glass
cacau en pols



Recepta:
Per al pa de pessic:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 180 ºC.
  2. Llavors separarem els rovells de les clares. Posarem els rovells en un bol i els batrem amb el sucre fins que la mescla blanquegi i tripliqui el volum.
  3. Hi afegirem la farina i la ratlladura de llimona. Quedarà una pasta espessa, però no hem de patir! Continuem, hem de muntar les clares al punt de neu i afegir-les amb cura a la pasta anterior procurant que no baixin. Veurem com la mescla adquireix una textura fàcil de treballar (la textura típica d'una massa de pastís XD). Llavors serà quan untarem el motlle amb mantega i hi abocarem la mescla preparada.
  4. Courem el pa de pessic al forn a 180 ºC durant 20-25 min.
Per l'almívar:
  1. Hem de posar en un cassó petit l'aigua i el sucre, ho haurem de tenir al foc just fins que arrenqui el bull.
  2. Un cop tinguem el pa de pessic fred i tallat en les capes desitjades (jo n'he fet dues, però poden fer-se'n 3), haurem d'escampar l'almívar per sobre de cada capa amb l'ajuda d'un pinzell. Per fer-ho haurem de posar la base del pastís, a sobre hi pinzellarem almívar, al damunt hi escamparem una bona capa de melmelada d'albercoc i llavors ho taparem amb la capa superior.
Per la Sara (crema de mantega):
  1. Necessitem dos recipients: un bol on hi tindrem els rovells i un cassó on farem un almívar espès (en comparació amb l'anterior).
  2. Per fer l'almívar espès haurem de posar al foc l'aigua i el sucre. Ho haurem de deixar bullir fins que espesseixi una mica (és molt aconsellable tenir un termòmetre ja que hem d'arribar a 104 ºC). Aproximadament s'hi arriba després d'estar entre 3 i 4 min en ebullició a foc baix (millor 3 min ja que amb 4 podria arribar "trencar-se" la mescla i solidificar el sucre quan es tregui del foc).
  3. Es pot comprovar així: hem d'agafar una goteta entre els dits, la pincem amb els dits i separem, si al separar-la fa un fil, ja tenim el punt (haureu de vigilar de no cremar-vos!).
  4. Un cop tinguem l'almívar fet, haurem d'abocar-lo immediatament a sobre del bol on hi teníem els rovells i batre ràpidament amb una batedora de varilles. Quan tinguem la mescla freda i homogènia, hi incorporarem la mantega i ho barrejarem bé amb la batedora.
  5. Quan ja tinguem la crema feta podrem untar-la al voltant de tota la superfície del pastís i a sobre hi posarem una capa d'ametlles laminades, sucre glass, ...
  6. Per acabar ho reservarem a la nevera fins l'hora de servir.
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
4.197 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 62
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res ¡¡ (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes gràcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salmó natural a la taronja diu que: El provaré ja es beu k està encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: