Mona de mantega o sara
 
  • Actualment té 100; vots
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popularitat: 5,0/5 (1 vots)
  
Recepta enviada per
1.525 visualitzacions
Categoria: Postres
Permalink:
 
Ingredients:

Pa de pessic (24 cm):
4 ous
125 g de sucre
125 g de farina
ratlladura d'una llimona

Almvar:
100 g de sucre
100 ml d'aigua mineral
Sara (crema de mantega):
100 g de sucre
25 ml d'aigua mineral
2 rovells d'ou
125 g de mantega pomada

Decoraci i farcit:
melmelada d'albercoc
ametlles filetejades
sucre glass
cacau en pols



Recepta:
Per al pa de pessic:
  1. Per comenar hem de preescalfar el forn a 180 C.
  2. Llavors separarem els rovells de les clares. Posarem els rovells en un bol i els batrem amb el sucre fins que la mescla blanquegi i tripliqui el volum.
  3. Hi afegirem la farina i la ratlladura de llimona. Quedar una pasta espessa, per no hem de patir! Continuem, hem de muntar les clares al punt de neu i afegir-les amb cura a la pasta anterior procurant que no baixin. Veurem com la mescla adquireix una textura fcil de treballar (la textura tpica d'una massa de pasts XD). Llavors ser quan untarem el motlle amb mantega i hi abocarem la mescla preparada.
  4. Courem el pa de pessic al forn a 180 C durant 20-25 min.
Per l'almvar:
  1. Hem de posar en un cass petit l'aigua i el sucre, ho haurem de tenir al foc just fins que arrenqui el bull.
  2. Un cop tinguem el pa de pessic fred i tallat en les capes desitjades (jo n'he fet dues, per poden fer-se'n 3), haurem d'escampar l'almvar per sobre de cada capa amb l'ajuda d'un pinzell. Per fer-ho haurem de posar la base del pasts, a sobre hi pinzellarem almvar, al damunt hi escamparem una bona capa de melmelada d'albercoc i llavors ho taparem amb la capa superior.
Per la Sara (crema de mantega):
  1. Necessitem dos recipients: un bol on hi tindrem els rovells i un cass on farem un almvar esps (en comparaci amb l'anterior).
  2. Per fer l'almvar esps haurem de posar al foc l'aigua i el sucre. Ho haurem de deixar bullir fins que espesseixi una mica (s molt aconsellable tenir un termmetre ja que hem d'arribar a 104 C). Aproximadament s'hi arriba desprs d'estar entre 3 i 4 min en ebullici a foc baix (millor 3 min ja que amb 4 podria arribar "trencar-se" la mescla i solidificar el sucre quan es tregui del foc).
  3. Es pot comprovar aix: hem d'agafar una goteta entre els dits, la pincem amb els dits i separem, si al separar-la fa un fil, ja tenim el punt (haureu de vigilar de no cremar-vos!).
  4. Un cop tinguem l'almvar fet, haurem d'abocar-lo immediatament a sobre del bol on hi tenem els rovells i batre rpidament amb una batedora de varilles. Quan tinguem la mescla freda i homognia, hi incorporarem la mantega i ho barrejarem b amb la batedora.
  5. Quan ja tinguem la crema feta podrem untar-la al voltant de tota la superfcie del pasts i a sobre hi posarem una capa d'ametlles laminades, sucre glass, ...
  6. Per acabar ho reservarem a la nevera fins l'hora de servir.
 
 
 
 
 
 

També et poden interessar...

 

Comentaris

  • Per poder comentar has d'estar registrat com a usuari.

    REGISTRA'M!




48 receptes
2.822 visites de mitjana per recepta

SEGUEIX







Cuiners destacats
  • Receptes publicades: 132
     
  • Receptes publicades: 63
    Cuinetes.cat és una petita comunitat d'usuaris que comparteixen les seves receptes.
     
  • Receptes publicades: 48
    Sóc estudiant de Química i el meu temps lliure el passo buscant receptes i cuinant. http://deliciesdellimona.blogspot.com
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 41
     
  • Receptes publicades: 23
     
  • Receptes publicades: 20
    Som alumnes del Cicle de Grau Superior de Dietètica, que aprenem els rudiments de les tècniques culinàries, i de passada practiquem a la cuina...
     
  • Receptes publicades: 20
     
  • Receptes publicades: 19
     
  • Receptes publicades: 18
    Cuiner amateur, de tan en tant cuino per la familia i amics, ara tambe les paso per vosaltres.
     

Darrers comentaris:

En/Na Joan Satorres a Guatlles en escabetx diu que: de res (...)

En/Na Joan Mora Ortiz a Guatlles en escabetx diu que: Moltes grcies! (...)

En/Na Montserrat Torruella Moragas a Crema de sant josep diu que: Si us plau quanta llet es necessita i quans rovells d'ous. (...)

En/Na Alex a Conill a la cassola diu que: Alex.oliva86@gmail.com (...)

En/Na Teresa a Salm natural a la taronja diu que: El provar ja es beu k est encertat .gracies Teresa (...)



Top blocs de receptes

 

Correu electrònic

Contrasenya

Recorda'm       

No recordes la contrasenya?

No recordes l'usuari?



Xarxes socials
Per un accés ràpid utilitza el teu perfil social:
Formulari de registre

Completa aquest formulari per donar-te d'alta a la xarxa de Cuinetes.cat.

Introdueix el teu nom

Introdueix la contrasenya

 Vull rebre el butlletí de Cuinetes.cat


Xarxes socials També pots accedir usant el teu usuari de les xarxes socials següents: