(a mi m'han sortit 12 magdalenes grans, a ells els en surten 18):
50 ml de suc de taronja (1/2 taronja)
ratlladura d'una taronja
200g d'ous (4 ous petits aprox.)
200g de sucre
200 ml d'oli d'oliva suau o de girasol (al gust)
220g de farina
1 pessic de sal
1 sobre de llevat químic en pols
Recepta:
En un recipient fondo hi batrem els ous i el sucre fins que blanquegi.
Seguidament hi incorporarem el suc de la taronja i, després, l'oli.
Quan estigui tot ben integrat, hi agregarem, tamisant-ho bé amb l'ajuda d'un colador, la farina, el llevat i la sal.
Per acabar, amb una espàtula hi afegirem la ratlladura de la taronja i ho remourem fins veure que estigui ben mesclada, però no cal batre.
Repartirem la massa als motlles, procurant que no omplir-los més de 2/3 de la seva capacitat, així que deixarem un dit lliure aproximadament.
Llavors deixarem reposar la massa 30 min a la nevera (això és important si voleu que us quedin amb muntanyeta, jo no ho vaig fer pq tenia pressa... la feina em reclamava, però vosaltres sí que ho heu de fer!)
Col·locarem els motlles dins de flameres o aquella safata per a "muffins" (fer això ajuda a que es coguin millor i pugin d'una forma més uniforme) i les coronarem amb una mica de sucre (millor no abusar-ne massa pq sinó podria ser que del pes no pugessin tant com esperaríem).
A continuació ho introduirem al forn prèviament preescalfat a 250ºC amb foc a dalt i a baix. Un cop les acabem de posar a dins, abaixarem la temperatura fins 220ºC i les fornejarem durant 12-14 min