4 llenguados (d'uns 150 grs. cada un)
150 grs. mantega
3 llimones
50 grs. farina
l cogombre en vinagre
2 dl. oli
l pebrot vermell escalivat
julivert
Recepta:
Es netegen els llenguados i s'els hi treu la pell fosca i el cap. S'hi fa un petit tall a tot el llarg de la part central, es sala i es ruixa amb el suc de mitja llimona i s'enfarina.
En una paella al foc s'hi posa la meitat de la mantega i l'oli i quan està roent s'hi fregeixen els llenguados de manera que quedin rossos pels dos cantons. Es posen en una plata ovalada i i es decora amb trossos de llimona, el cogombre en vinagre tallat i uns triangles de pebrot vermell escalivat.
Es pela una llimona i s'hi treu la pela blanca, tallant-la a lamines fines. S'en posen dues o tres sobre cada llenguado. A la mateixa paella on s'han fregit els llenguados s'hi afegeix la resta de la mantega, es posa al foc i quan sigui daurat se li afegeix el suc d'una llimona.
Immediatament es tira per sobre els llenguado, espolsant-los amb julivert fregit. Es serveix de seguida.