Una costella gran per persona, sal gruixuda, vi blanc i suc de llimona, una mica de llard.
Per la salsa: una copa de vi ranci per persona, trossets de tòfona (pot ser de conserva), uns tallets fins de pernil, bolets tipus xampinyo o japonesos i farina.
Recepta:
Es posen a macerar les costelles en sal gruixuda, un raig de vi blanc i suc de llimona (dos cullerades. Es deixen dues hores.
Es netegen amb un paper de cuina i es posen en una graella calenta que tingui recullidor pel greix de la carn. S'hi posa una mica de llard (una cullaradeta i mitja). Es deixa fer pels dos costats fins que sigui cuita.
Mentres es fa la costella, es posa una paella al foc amb el vi ranci, els trossos de tòfona i els de pernil. Quan hagi reduit una mica s'hi afegeixen els bolets tallats a llesques fines. Es deixa coure fins reduir una mica més i s'hi afegeix una mica de farina per espessir la salsa i el suc que hagi deixat la carn a la graella. Es deixa coure uns minuts a foc lent.
Per servir es tira la salsa per sobre de la costella i unes gotes de suc de llimona.