600gr de pasta de full, 2 cebes mitjanes, 2 pebrots verds, 4 tomaquets madurs, 2 llaunes de tonyina, 3 ous durs, 1 llauna de pebrots del piquillo (una llauna de retalls), oli, 1 ou per pintar, farina, sal i pebre.
Recepta:
Feu el sofregit en una paella on posareu la ceba i el pebrot verd tallats mitjanets. Quan siguin ben cuits (que no daurat) s'hi tira la polpa dels tomaquets ben trinxat. Quan ho tingueu al punt, es posa sal i pebre i es deixa reposar i que es refredi.
S'estira la pasta amb un curró sobre una superficie amb una mica de farina per que no s'enganxi. La meitat de la pasta es posa en una safata de forn. A sobre es posen els ingredients, ben barrejats i esmicolats. Primer la tonyina, els ous durs i els pebrots del piquillo tallats.
Es tapa amb l'altra meitat de la pasta de full miran que quedi ben tapada. Es presionen les bores fent un cordó. Punxeu-la una mica perquè no pugi tant (també es pot reservar una mica de pasta i fer uns cordons decoratius que serveixen per que no pugi i fan bonic). Es pinta amb l'ou crú batut i amb una mica de sal (molt poca). Es posa al forn pre-escalfat a 140º durant una mitja hora o fins que quedi cuita. Es menja calenta o freda.