[Ingredients per a 4 persones: per preparar el cuscús: 1 ½ tasses (de te) de sèmola de blat dur o cuscús, el doble d’aigua o caldo vegetal, el suc d’una taronja. 1 cogombre, 10 olives tipus ye-yé, 1 pebrot vermell de llauna, menta fresca. Per acompanyar: enciam, nap roig, ceba tendra; oli, vinagre i sal.]
Recepta:
*Prepararem el cuscús seguint les instruccions de l’envàs. Per si no hi consten passarem el cuscús lleugerament per la paella fins que quedi enrossit. El posarem en un bol de porcellana junt amb el suc de taronja.
*Bullirem l’aigua amb un polsim de sal (o si preferim caldo, l'escalfarem fins arribar a l'ebullició) i ho afegirem al cuscús, deixant que reposi uns 10 minuts més o menys (el gra ha de xuclar tot el líquid per a quedar al punt).
*A part, prepararem una barreja consistent en trossejar ben petit el cogombre, el pebrot, les olives i la menta, que sumarem al cuscús una vegada s’hagi refredat. Deixarem reposar 15 minuts a la nevera.
*Tot seguit emmotllarem el cuscús i ho posarem al plat envoltat de l’enciam, el nap roig i la ceba tendra amanit amb oli, sal, i vinagre.
*Se serveix fresquet.