Un conill, 2 cebes, 2 alls, 1 got de vi blanc, 1 got de vi ranci, herbes (llorer, farigola, romaní, orenga, sagolida), una branqueta de canyella, oli, sal, pebre, aigua o caldo.
Per la picada: el fetge del conill, 1 all, 2 llesquetes de pa torrat, amet
Recepta:
En una cassola s'hi posa l'oli i es fregeix el pa, el fetge i l'all de la picada. Es retiren per fer la picada amb la resta d'ingredients de la picada.
En el mateix oli s'hi posa el conill a trossos i salpebrat previament. Es deixa enrossir a foc viu, fins que agafi un color daurat. S'hi afegeixen les cebes i es deixen enrossir. S'hi afegeixen les herbes i la canyella, els alls i els gots de vi i deixe-los reduir una mica.
S'abaixa el foc i s'hi tira una mica d'aigua o caldo, no cal que cobreixi. Es deixa fent xup xup una bona estona. S'hi tira la picada desfeta amb una mica del suc del conill. Es deixa coure fins que el conill sigui ben tendre i la salsa lligada. Ha de quedar lligada però no espesa.
Per servir es poden retirar les herbes o possar-les en un costat del plat per fer bonic.
Laia (Dissabte 02 de Abril de 2011 a les 18:41)
i on es la xocolata??