400 g. de farina
200 cc d'aigua
2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 culleradeta petita de sucre
1 culleradeta petita de sal
2 cullerades de postres de llevat premsat
Ingredients per preparar el cobriment de la coca:
2 ó 3 Tomàquets petits i ratllats o tallats molt finament (pot ser amb la pell)
1 Ceba
1 Pebrot verd
Herbes al gust
2 llaunes de tonyina
Unes olives farcides
1 sobret de formatge mozzarella ratllat (jo he posat parmesà)
Oli d'oliva al gust
Sal al gust
Recepta:
La que aquí presento és una recepta que em va fer arribar la meva estimada amiga Trini!
Jo he fet servir, per elaborar la recepta, sucre integral de canya, farina integral i oli d'agricultura ecològica, però podeu usar el que més us agradi.
Alhora de preparar la massa tingueu en compte que, si l'amasseu manualment, l'aigua tèbia, el llevat i el sucre cal barrejar-los a part fins que s'assoleixi una textura homogènia. Desprès incorporem aquesta barreja dins un bol on, amb la farina, haurem fet una mena de volcà. Dins d'aquest volcà haurem afegit la resta d'ingredients de la massa per, amb tot plegat, preparar la massa definitiva :-o
Si teniu panificadora no us caldrà amassar ;-)
Un cop feta la massa, la deixarem reposar unes dues o tres hores. Desprès d'aquest temps, l'estirarem sobre la safata del forn prèviament engreixada.
Anirem distribuint el cobriment per capes: tomàquet, ceba, pebrot, tonyina, olives, herbes i formatge. Podem afegir i treure ingredients al gust, en funció sempre del que més ens agradi.
Fornejarem a uns 150 graus durant 30 minuts. Si volem que la coca ens quedi més torradeta, doncs la deixarem més temps. Procurem però, no augmentar la temperatura.