300gr de cigrons cuits, 4 talls de bacallà (morro) remollat, una mica de pebre vermell dolç, 3 tomaquets, una ceba, all, farina, sal, sucre i oli.
Per la picada: all, julivert, ametlles torrades, oli i safrà.
Recepta:
Es posa la ceba tallada fina en una cassola amb oli. Quan sigui daurada, incorporeu-hi una mica d'all a trossets petits. Quan agafi color, afegiu-hi el julivert picat i una mica de tomaquet ratllat. Seguidament, abaixeu el foc i incorporeu-hi una mica de sucre i sal (poc de tots dos). Deixeu que es faci el sofregit poc a poc. Quan estigui gairabé a punt, afegiu-hi una mica de pebre vermell dolç. Ho remaneu i afegiu els cigrons i ho deixeu coure a foc lent.
Mentrestant, enfarineu els talls de bacallà i els fregiu en una paella amb oli ben calent, per un costat (el de la pell) fins que la pell sigui cruixent. Feu la picada i afegiu unes gotes d'oli per amorosir.
Incorporeu el bacallà a la cassola amb els cigrons i rectifiqueu de sal si fes falta. Per acabar afegiu-hi la picada i ho deixeu a foc molt lent uns pocs minuts i ja podeu servir-ho.