1 kg de carbassons de la varietat blanca, millor els mitjans o petits i rectes.
4 tomaquets madurs.
150gr de carn picada (teoricament hauria de ser de bé, però jo faig servir moltes vegades la de porc i vedella barrejades)
100gr d'arròs llarg.
2 c
Recepta:
Es renten els carbassons, s'els talla el cap i es guarda. Es buiden sense trencar-los, que és tota la gràcia de la recepta.
En un bol, es posa la carn picada, les especies, l'arrós ben rentat sense midor, i la mantega. Es barreja be fins tenir una massa.
Es fa el farciment dels carbassóns procurant que quedin plens només en 2/3 parts, ja que el farcit creix i els reventaria. Es tapen amb el cap que haviem tallat.
En una cassola prou ample per encabir-hi els carbassons plans, hi posem oli i la ceba tallada no molt fina.
Quan comenci a coure, s'hi afegeixen un parell de tomaquets a trossos, sense llavors. Es remena i ho deixem un minut escàs.
Hi afegim els carbassóns, a sobre hi tirem la polpa dels altres tomaquets, els alls tallats ben finets, sal i el suc de la llimona. A continuació hi afegim aigua fins que cobreixin lleugerament els carbassons.
Es posa a foc viu un quart, després es deixa fent xup xup durant uns 50-55 minuts i es retiren els carbassons. Es deixa la salsa uns 5 minuts més a foc viu, per reduir una mica.
Es serveixen els carbassóns amb la salsa a sobre i calents.