1 kg. calamars mitjans
250 grs. carn picada de porc
250 grs. tomàquets madurs
2 cebes
oli, sal, pebre, romaní, orenga, vi blanc i Absenta.
Recepta:
Es netegen els calamars i es separen les potes i les ales. Es deixen ben escorreguts. En una paella es sofregeix la ceba ratllada i s'hi afegeix la. carn picada. Es sala i després de donar uns tombs s'hi posen les potes i les ales dels calamars tallats ben petits. Després, es ratlla el tomàquet i se li incorpora junt amb el pebre, el roman l'orenga, el vi blanc i l'absenta Es deixa coure tot plegat uns deu minuts a foc molt lent.
Després es van farcint es calamars i es posen en una cassola de fang. Per sobre s'hi posa el suc que quedi i es deixa coure uns 10 o 15 minuts a foc lent i amb la cassola tapada. Es remena de tant en tant perquè no s'agafi.
Si quan es tenen a la cassola s'hi afegeix un sofregit fet molt lentament, molt lentament, que quasi sigui una melmelada de ceba, tomaquet i all, i una bona picada, la cosa pot quedar sublim.
Molt bona la nota de posar-hi absenta. Un toc genial, de mestre.
cani (Dimecres 18 de Abril de 2007 a les 23:12)
Si quan es tenen a la cassola s'hi afegeix un sofregit fet molt lentament, molt lentament, que quasi sigui una melmelada de ceba, tomaquet i all, i una bona picada, la cosa pot quedar sublim.
Molt bona la nota de posar-hi absenta. Un toc genial, de mestre.